Waterstofprojecten

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept bedrijven op hun interesse kenbaar te maken in een mogelijke Europese subsidieregeling voor waterstofprojecten. Dit kan tot 22 september a.s.

Vanuit het Europese project IPCEI (Important Projects of Common European Interest) worden mogelijk investeringen in Europese waterstofprojecten ondersteund. Alleen als er voldoende belangstelling – en budget – is, komt er daadwerkelijk subsidie beschikbaar voor de kosten van hardware, bijvoorbeeld een nieuwe installatie. 

Waterstofprojecten

Wie interesse heeft, doet er goed aan zijn belangstelling kenbaar te maken, stelt het ministerie van EZ. Dit kan door het projectplan en de verwachte investeringen te melden, in opwek, gebruik, opslag, transport en/of import van klimaatneutrale waterstof. Bij voorkeur wordt voor deze projecten door meerdere bedrijven uit verschillende Europese landen samengewerkt. 

Webinars

Aanmelden voor waterstofprojecten is mogelijk tot a.s. 22 september 17.00 uur. Bedrijven die zich aanmelden, verplichten zich volgens het ministerie nergens toe. Het houdt op 21 en 28 augustus a.s. twee webinars over dit onderwerp. Het webinar van 21 augustus is volgeboekt, maar op dat van de 28e zijn nog plaatsen vrij. 

Zie ook: Uitnodiging aan bedrijven interesse in CCUS-project kenbaar te maken