Maastank

Dekker Group is van zins om fors uit te breiden in de haven van Rotterdam. Het heeft de erfpachtcontracten voor het dochterbedrijf Maastank met 25 jaar verlengd en de aanpalende percelen verworven.

Het familiebedrijf uit Oudekerk aan de IJssel kan dankzij deze uitgifte de capaciteit van de tankterminal aan de Welplaatkade in de Botlek op termijn verdubbelen. Doel is om er 140.000 kubieke meter plantaardige oliën, oleochemicaliën en biobrandstoffen te kunnen opslaan. Ook kondigt Dekker aan de nautische infrastructuur in de haven uit te breiden. Deze maand heeft Maastank een kantoor aan de Welplaatkade 9 in gebruik genomen. 

Maastank

“Wij willen met het afsluiten van de nieuwe erfpachtovereenkomst op de huidige en nieuw verworven percelen onze marktpositie op deze strategische diepzeelocatie verder verstevigen en uitbreiden. Als dé aanbieder van gespecialiseerde tankterminal-dienstverlening voor hoogwaardige speciale vegoils, oleochemicals en biofuels”, licht directeur Jan Duel toe. Hij benadrukt dat de huidige Maastank-organisatie ongewijzigd blijft. (Foto: Eric Bakker)

Zie ook: Havenbedrijfsleven doet coronadonatie