Dankzij Truckparking Rotterdam is de overlast van fout geparkeerde vrachtwagens in het haven- en industriegebied flink verminderd. Dit meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

Trucks

Truckparking Rotterdam is twee jaar geleden geopend en kan volgens het havenbedrijf als een succes worden betiteld. De bezettingsgraad in juni was ruim 70 procent en tijdens de betaalde uren was de parkeerplaats bijna altijd volledig bezet.

De truckparking biedt een veilige en comfortabele rustplek voor chauffeurs en lading. Er zijn diverse voorzieningen, zoals wifi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitair. Het havenbedrijf heeft inmiddels plannen om Truckparking Rotterdam uit te breiden. Op 1 september wordt aan de Theemsweg een trailerparking geopend. Daar is ruimte beschikbaar voor maximaal 110 aanhangers. Het havenbedrijf onderzoekt de mogelijkheid om de capaciteit van Truckparking Waalhaven (nu 124 parkeerplaatsen) uit te breiden. In 2017 wordt Truckparking Plaza aan het begin van de Maasvlakte geopend. Dit park zal goed zijn voor nog eens 350 vrachtwagens.