Meer beveiligde truckparkings

Bufferparkeerplaatsen

 

De haven van Rotterdam krijgt een nieuwe truckparking voor 102 vrachtwagens aan de Antonie Bodaanweg in Rotterdam-Waalhaven. Daarmee komt het aantal beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in het havengebied op een kleine 400 stuks. In mei opent het havenbedrijf in het westen Maasvlakte Plaza, een transportpark met een grootschalige, beveiligde truckparking voor 359 trucks.

Truckparking

De nieuwe beveiligde truckparking ligt naast het bestaande Truckparking Waalhaven, dat een bezettingsgraad heeft van bijna honderd procent. “In de vier jaar van zijn bestaan blijkt Truckparking Rotterdam een groot succes. De vier parkings – twee in de Waalhaven en twee in de Botlek – dragen bij aan de aantrekkingskracht van het Rotterdamse havengebied. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor de vrachtwagen en chauffeur”, aldus Ronald Paul, operationeel directeur van het Havenbedrijf.

De terreinen staan onder beheer van Truckparkings Rotterdam Exploitatie BV. De parkings kennen faciliteiten als wifi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte, sanitaire en douchevoorzieningen en de mogelijkheid om een wasje te draaien.