MCS opent grootste reefer service center

Mainport Container Services (MCS) heeft vorige week in de Eemhaven een nieuwe terminal geopend. Het reefer service center, dat aan de Prins Willem Alexanderhaven ligt, is volgens het bedrijf de grootste van Europa.

Na het samengaan van Port Container Services en Mainport Rotterdam Services tot Mainport Container Services, is ervoor gekozen van de Waalhaven te verhuizen naar de Eemhaven. Op die locatie heeft MCS een gloednieuw reefer service center geopend. Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn verrichtte de openingshandeling door de scheepshoorn te laten klinken.

Reefer service center

In dit reefer depot worden vries- en koelcontainers opgeslagen nadat ze zijn geleegd in Cool Port, de Greenery en het Westland. Hierdoor ontstaat volgens MCS een ‘reefer rotonde’. Op het nieuwe complex biedt MCS pre-tripinspecties en door ‘professionele monteurs’ uitgevoerde reparaties. Daarnaast biedt MCS op twee locaties in Rotterdam – bij het City Depot en het Pernis Depot – onderhouds-, reinigings- en modificatiewerkzaamheden aan, zowel voor reefer- als andere soorten containers.

Coolport

Dit City Depot is gevestigd bij de City-terminal, op de voormalige Home-terminal bij Rotterdam Heijplaat. Het Havenbedrijf Rotterdam wil daar een multimodaal shortsea cluster creëren, met goede toegang tot de Europese afzetgebieden via binnenvaart, spoor en weg. Dit past, zo meldt het havenbedrijf, in zijn beleid dat erop is gericht de haven bereikbaar te houden en oude havengebieden in de omgeving van de stad te hergebruiken en revitaliseren. Coolport, de nieuwe koel-vriesloods van Kloosterboer, is een belangrijke pijler in de herontwikkelingsplannen.

Zie ook: Kloosterboer denkt al voorzichtig aan Coolport II