Nieuwe naam

MBCC Group is per 1 oktober jl. de nieuwe naam van BASF Construction Chemicals. De naamswijziging volgt op de overname van het bedrijf door een filiaal van Lone Star.

MBCC Group werd anderhalf jaar geleden afgesplitst van BASF Group en is nu een volledig zelfstandige organisatie. De private-equitityonderneming Lone Star nam de onderneming op 1 oktober jl. over. MBCC Group is een leverancier van chemicaliën voor de bouwsector. Ook biedt de groep producten voor onder meer constructies, tunnelbouw, gebouwen, renovatie en nieuwbouw. Er werken ongeveer 7.500 medewerkers, die samen wereldwijd ruim 30.000 klanten en zakenpartners bedienen. Bekende merken die worden gevoerd zijn: Master Builders Solutions, PCI, Thermotek, Wolman, Colorbiotics en Watson Bowman Acme.

R&D-centrum

In de persoon van Jochen Fabritius is een nieuwe ceo van de MBCC Group aangesteld. Hij stelt het potentieel van het bedrijf maximaal te willen benutten. Daarbij is innovatie een van de belangrijkste drijfveren, aldus MBCC Group in een persbericht. Het bedrijf beschikt in Trostberg (D) over een mondiaal R&D-centrum, waar wordt gewerkt aan fundamenteel onderzoek, nieuwe betontechnologieen en de ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor bouwchemicaliën. 

Nieuwe naam

“Duurzame oplossingen aanreiken is een centraal element in het portfolio van MBCC Group. Vandaag zijn meer dan 35 procent van alle producten die worden aangeboden door de groep, al duurzaam geoptimaliseerd. Door de economische voordelen te vergroten en tegelijkertijd de opwarming van de aarde tegen te gaan, spelen we in op de behoeften van de klant en maken we duidelijk wat onze visie is”, verklaart Sven Asmus, chief technology officer van MBCC Group.

Zie ook: HBTT bestelt opslagtanks voor biobrandstoffen