Maritiem simulatorcentrum in Barendrecht

Simwave opent deze week in Barendrecht zijn nieuwe maritiem simulatorcentrum. Het vijfduizend vierkante meter grote complex telt bijna zestig simulatoren.

Het centrum is al enige tijd in gebruik. Eind januari werd de site acceptance test doorstaan. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sindsdien is het maritiem simulatorcentrum operationeel. Tot de klanten behoren bedrijven als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.

Concept

Simwave heeft een eigen, laagdrempelig concept ontwikkeld dat onder de naam ‘simulator as a service’ in de markt wordt gezet. Commercieel directeur Joost van Ree van het bedrijf licht toe: “Iedereen kan bij ons terecht. Van de grootste rederij ter wereld tot aan het familiebedrijf in de binnenvaart. Je hoeft zelf dus niet te investeren in een simulator, je werkt met state-of-the-art-technologie en je krijgt altijd maatwerk.”

Simulatorcentrum

Het trainingscentrum beschikt over 59 simulatoren, die voor ‘multi-ship-simulaties’ kunnen worden ingezet. Meest opvallend zijn de ‘full mission’ simulatoren, waarbij de hele brug van een schip vrijwel een-op-een is nagebouwd, ondersteund door 360 graden-projectie. Verder staan er in het centrum zeven simulatoren opgesteld, met een over twee verdiepingen van het gebouw nagebouwde machinekamer.

Zie ook: McPort Event trekt duizend scholieren