Louterbloemen

In Dordrecht is deze week het hernieuwde bedrijventerrein Louterbloemen geopend. De gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam hebben hier samen vier miljoen euro in gestoken.

Het geld is onder andere besteed aan de herinrichting van de openbare ruimte. “Naast de opknapbeurt voor Louterbloemen hebben we ook de havens op diepte gebracht en Kilkade 7 gereed gemaakt voor verdere ontwikkeling”, zegt chief operational officer Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam. “Ook zijn de OV-verbindingen, onder meer met NS-station Dordrecht, sterk verbeterd. Voor de komende jaren staat dan de optimalisatie van de Wilhelminahaven op het programma met onder andere ligplaatsen voor de binnenvaart en een duwbakvak. Dordrecht groeit zo echt uit tot een hotspot voor bulkoverslag, maritieme maakindustrie en logistieke dienstverleners.”

Louterbloemen

Het havenbedrijf en de gemeente startten vijf jaar geleden met de revitalisering van de Dordtse zeehavens. Volgens beide heeft dit al tot resultaat geleid. Zo steeg de overslag van Dordrecht Inland Seaport tussen 2013 en 2017 met ongeveer een miljoen ton tot 3,7 miljoen ton. “Vandaag is een mooie mijlpaal bereikt richting een nog betere toekomst”, toont wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht zich optimistisch tijdens de opening van het vernieuwde Louterbloemen. “De revitalisering wordt weerspiegelt in stijgend vertrouwen van ondernemers in het gebied. Niet alleen is het aantal bedrijven toegenomen, maar ook daar reeds gevestigde ondernemers hebben de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in het gebied. Ik denk dan aan Standic, Silo Dordrecht, ZHD, Jansen Reycling group, Meijndert Tanktransport, Quartzline, VSM, DSV Air&Sea BV​, Engie, Valk Logistics en Dimco. Goed voor de economie, maar ook voor de werkgelegenheid!”

Op de foto: v.l.n.r: Maarten Burggraaf (wethouder gemeente Dordrecht), Ronald Paul (chief operating Officer Havenbedrijf Rotterdam) en Leen de Koning (voorzitter BIZ Louterbloemen/Duivelseiland) (foto: Marc Nolte).

Zie ook: Multifuel bunkerstation in haven Dordrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in