Adviesbureau

Mainnovation, adviesbureau op het gebied van maintenance en asset management, heeft ‘concullega’ Traduco overgenomen. Per 12 februari jl. is Traduco onderdeel van Mainnovation.

De overname vond plaats op initiatief van Traduco. Het adviesbureau was naar eigen zeggen op zoek naar schaalvergroting. “Aansluiten bij Mainnovation biedt ons die kans”, stelt directeur Nico Groen van Traduco. “Wij zagen dat Mainnovation activiteiten heeft die wij minder oppakten. Wij zien VDMXL dat zij ontwikkelden, als een sterke methode die werkt. Om deze redenen ben ik met Mark Haarman [managing partner van Mainnovation, red.] in gesprek gegaan om te spreken over overname.”

Eerste adviesbureau

Haarman verklaart dat hij niet lang hoefde na te denken toen hij door Groen werd benaderd. “Voor Mainnovation betekent dit een groeiversnelling. Met de overname breiden we ons personeels- en klantenbestand uit. Bovendien past Traduco’s AMprover, een bewezen APM-softwaretool, goed in onze portefeuille. Traduco is altijd op een positieve manier bij ons in beeld geweest. Hun gestructureerde aanpak sluit goed aan bij onze dienstverlening. Zij waren het eerste adviesbureau dat inzette op asset management en dit profiel past bij ons.”

Eenduidig

Het aantal medewerkers van Mainnovation breidt met de overname fors uit. Het komt er nu op aan de nieuwe, van Traduco afkomstige mensen, in te wijden in VDMXL, zodat toekomstige en huidige opdrachten een eenduidige manier kunnen worden aangevlogen.

Zie ook: Circulariteit in onderhoud