Machineverhuurder Boels neemt Abird over

Boels Rental heeft Abird van private equity-investeerder NPM overgenomen. Volgens Boels past de overname van de machineverhuurder in zijn strategie om de leidende equipmentleverancier voor de petrochemische industrie te worden.

Het in Sittard gevestigde Boels Rental is een van de grootste verhuurbedrijven op het gebied van machineverhuur in Europa. Het beschikt over vierhonderd vestigingen en is actief in zeventien landen. Er werken ongeveer 3.250 medewerkers. Het bedrijf bestaat ruim veertig jaar en groeit hard. Dit jaar nam de omzet met 15 procent toe tot 440 miljoen euro.

Rotterdamse machineverhuurder

Abird verhuurt, verkoopt en onderhoudt industrieel gereedschap, lasapparatuur, hijs- en hefmiddelen en lucht-, licht- en stroomvoorziening. Het Rotterdamse bedrijf bestaat iets langer dan Boels – vijftig jaar – en is goed voor een omzet van zo’n 27 miljoen euro. Het is actief in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Het behoort tot Driba Holding, dat in 2015 en 2016 verlies leed.

Belangrijkste equipment-provider

Ceo Pierre Boels van Boels Rental zegt gelukkig te zijn met de overname. “Abird is een gerenommeerde leverancier van industriële verhuurproducten actief in Nederland, Duitsland en België en beschikt over een geweldige klantenportfolio”, aldus de directeur. “Hoewel Boels reeds actief is in dit marktsegment is de overname van Abird een belangrijke stap in onze groeistrategie. Samen met het deskundige en ervaren management én medewerkers van Abird zullen we verder bouwen aan onze strategie de belangrijkste equipment-provider te worden voor de petrochemische en andere industrieën.”

Productspecialismen uitbreiden

“Boels geeft ons de mogelijkheid om ons snel verder te ontwikkelen binnen de industriële markt in binnen- en buitenland”, verklaart Michel Hogervorst, managing director van Abird. “Door de overname kunnen we blijven investeren in onze verhuurvloot en onze medewerkers kunnen hun productspecialismen blijven uitbreiden. Kennis, veiligheid en kwaliteit zijn voor onze klanten van cruciaal belang en hier kan Boels in bijdragen.”

Zie ook: Steeds belangrijkere rol voor technische dienstverleners