MaasRefinery

Remia heeft MaasRefinery overgedaan aan het Zweedse AAK. Volgens de sauzenfabrikant past de plantaardige olieraffinaderij niet meer bij de bedrijfsactiviteiten.

In de raffinaderij van MaasRefinery aan de 1e Welplaatdwarsweg in de Botlek worden kleinere hoeveelheden speciale oliën geraffineerd. De fabriek heeft een capaciteit van ongeveer 40.000 megaton per jaar en er werken twintig mensen fulltime. De fabriek dateert uit 2009 en is volgens de nieuwe eigenaar modern. De raffinaderij zou de voordelen van zowel een hoge energie-efficiency als lage olieverliezen combineren.

MaasRefinery

AAK zegt MaasRefinery te hebben overgenomen om de productiecapaciteit te verhogen, bestaande productielocaties te ondersteunen en verdere groei mogelijk te maken. “In de afgelopen jaren hebben wij met onze Europese activiteiten sterke groei bewerkstelligd. Deze investering biedt ons aanvullende capaciteit en de zekerheid van ondersteuning voor verdere groei”, verklaart Johan Westman, ceo van AAK. Het bedrijf heeft ook een raffinaderij in Zaandijk.

Speciale oliën

“MaasRefinery is een goed geleid bedrijf, dat zich richt op zowel conventionele als organische oliën en vetten. Dit laatste is een focusgebied voor ons”, zegt Jan Lenferink, president AAK Europe. “Aangezien Remia steeds minder gebruik maakt van speciale oliën, passen de activiteiten van MaasRefinery minder goed bij ons”, verklaart Remia-directeur Karel de Rooij de verkoop tegen RTV Rijnmond. (Foto: Google Streetview)

Zie ook: Het wachten is op de bioraffinaderij