Logo

Porthos heeft een logo, domeinnaam en algemeen e-mailadres. Daarmee ontwikkelt het project zich weer een stapje verder.

Porthos staat voor ‘Port of Rotterdam CO2 Transport Hub and Offshore Storage’. Het is een project waarbij CO2 van de industrie uit de haven van Rotterdam wordt opgevangen, getransporteerd en opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee. De infrastructuur wordt opgezet als een ‘open access’ en voor alle partijen toegankelijk systeem.

Logo

Op de website van Porthos, die in de nieuwe huisstijl is opgemaakt met nieuw logo, staat uitleg over het project, er is nieuws en veelgestelde vragen zijn er beantwoord. Ook is het overzicht van de klanten te vinden, die zich via een samenwerkingsovereenkomst aan het project hebben verbonden. Dit zijn Air Liquide, Air Products, Shell en ExxonMobil. Porthos meldt in contact te willen komen met meer bedrijven die geïnteresseerd zijn. Porthos is te bereiken via een algemeen e-mailadres: info@porthosco2.nl.

Webinar

Op woensdag 8 juli houdt Porthos een informatiebijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden Dit wordt online gedaan via een webinar. Op de website van Porthos kan men zich aanmelden. Wie het webinar heeft gemist, kan dit achteraf op de website terugkijken.

Zie ook: Uitnodiging aan bedrijven interesse in CCUS-project kenbaar te maken