Logistieke sector aan de slag met technologie

TU Delft, ABN-AMRO, SCF-Community, Havenbedrijf Rotterdam, Royal FloraHolland, Smartport en nog tien andere partners gaan in een grootschalig TKI Dinalog-project aan de slag met Blockchain-technologie in de logistieke sector. De totale omvang van het project is 2,2 miljoen euro.

Het is een wereldwijde primeur dat er op dit niveau een concreet Blockchain-project wordt gestart met verschillende partijen uit de logistieke keten.

Blockchain-technologie is de laatste jaren bezig aan een wereldwijde opmars. De technologie, die gebruik maakt van een open netwerk van databases en functioneert als een openbaar, digitaal, gedistribueerd ‘grootboek’, kan op tal van manieren ingezet worden. In het project wordt de komende twee jaar gewerkt aan de contouren voor een nieuwe informatie-infrastructuur gebaseerd op blockchain-technologie, waarin operationele informatie, financiële stromen en contracten bij elkaar worden gebracht.

Het gebruik van Blockchain-technologie voor logistieke doeleinden zal in het project concreet gebouwd, getest en ‘live’ getest worden.