Linde waterstofleverancier Eco-marathon

Linde Group treedt tijdens de Shell Eco-marathon op als leverancier van waterstof aan deelnemende teams die in hun voertuig gebruik maken van brandstofcellen. De marathon wordt jaarlijks gehouden met voertuigen die worden voortgestuwd met duurzame energiebronnen. Het is voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat Linde de waterstof levert.

Shell-Eco-marathon_1-300x212

Waterstof wordt verpakt in cilinders, die in de voertuigen worden aangesloten op de brandstofcellen. Deelnemers aan de Eco-marathon leggen tijdens het evenement een zo groot mogelijk traject af op een afgesloten stratencircuit. De manifestatie is opgezet om deelnemende studententeams ervaring op te laten doen met waterstof als energiebron. De eco-marathon wordt in Rotterdam verreden van 21 tot 24 mei. De wedstrijden worden jaarlijks gehouden in Azië (eeder dit jaar in Manilla), Amerika (in april in Detroit) en in Europa. Straks in Rotterdam worden er ruim 50 teams verwacht die in de categorie brandstofcel met elkaar gaan concurreren.

The Linde Group biedt onder het label ‘Clean Technology by Linde’ een scala aan producten en technologieën om hernieuwbare energiebronnen financieel haalbaar te maken, de uitputting van fossiele brandstoffen ‘aanzienlijk te vertragen’ en de CO2-uitstoot terug te dringen. “Dit varieert van speciale gassen voor het fabriceren van zonnemodules, de scheiding van CO2 op industriële schaal en technologietoepassingen voor alternatieve brandstoffen en energiedragers zoals vloeibaar aardgas (LNG) en waterstof”, aldus het bedrijf in een persbericht.