Limburg Express

Een aantal partijen hebben de handen ineen geslagen voor de realisatie van een nieuwe binnenvaartverbinding tussen Rotterdam en Limburg. De Limburg Express vertrekt in Rotterdam vanuit de Hutchison Ports ECT Delta Terminal.

De Limburg Express, zoals de nieuwe binnenvaartverbinding heet, is een initiatief van European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group. Zij streven ernaar een betrouwbare vervoerscorridor te realiseren, met gegarandeerde aankomst- en vertrektijden. De vervoerscorridor geldt als een aanvulling op de al bestaande trein- en bargeverbindingen van de verschillende partners.

Limburg Express

Het schip de MS Isabelle, dat een capaciteit heeft van 249 TEU, zal de verbinding tussen Rotterdam en Limburg verzorgen. De corridor verbindt de ECT Delta Terminal in Rotterdam met de binnenvaartterminals in Venlo en Born. In Rotterdam wordt bij de ECT Delta Terminal gebruikgemaakt van fixed windows op woensdag en vrijdag. De nieuwe verbinding loopt vervolgens op donderdag/vrijdag en op maandag Venlo en Born aan. De initiatiefnemers zeggen ernaar te streven de samenwerking uit te breiden.

Zie ook: Brabantse ladingbundeling krijgt vervolg in nieuwe corridor