Dimmen of doven

Zaterdag 26 oktober wordt voor de vijftiende keer de Nacht van de Nacht gehouden. Deltalinqs roept haar achterban op mee te doen, en voor een keer wat extra verlichting te dimmen of doven.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en milieufederaties, die daarmee aandacht vragen voor energiebesparing op licht. Met deze actie hopen zij minder CO2-uitstoot en lichtvervuiling te bewerkstelligen. Tijdens de nacht van 26 oktober zullen ruim 200 reclamelichtmasten langs alle snelwegen worden gedoofd. 

Dimmen of doven

Alice Krekt, programmadirecteur van het Deltalinqs Climate Program ondersteunt het initiatief. “Veel van onze leden zijn bedrijven waar 24 uur per dag wordt gewerkt, en waar verlichting heel belangrijk is tijdens de donkere uren. En een actie als deze kan ook leiden tot meer bewustwording van je energieverbruik of zelfs tot een overstap op slimme led-verlichting. Daar zijn ze op Chemelot volop mee bezig.”

Op de website van de Nacht van de Nacht staat meer informatie over de actie, en ook hoe bedrijven zich kunnen aanmelden.

Zie ook: Energiebesparingsfonds op komst