Leerlingen steken licht op in procesindustrie

procesindustrie

De Week van de Procestechniek is weer van start gegaan. In de regio Rijnmond brengen 900 leerlingen een bezoek aan bedrijven uit de procesindustrie en foodsector.

EIC Mainport Rotterdam neemt de coördinatie van de week in deze regio op zich, die wordt georganiseerd door het Proces- en Maintenance College Rijnmond (PMR). Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen bij bedrijven die deelnemen aan de week kennismaken met techniek, de petrochemische industrie en de foodsector. In controlekamers of laboratoria krijgen zij uitleg over het productieproces, het belang van maintenance en het gebruik van PBM’s.

Procesindustrie

Ook brengen zij een bezoek aan het EIC, waar zij voorlichting krijgen over vervolgopleidingen en profielkeuzes. Verder steken ze de handen uit de mouwen met verschillende doe-activiteiten in het chemie- en technolab van het EIC. Ze kunnen zo zien wat het werk inhoudt om als procesoperator, onderhoudsmonteur of analist te werken, en leren welke opleidingen je ervoor nodig hebt. Binnen de proces- en foodindustrie is er een grote behoefte aan goed opgeleide vakmensen.

Zie ook: Duizend scholieren bezoeken de Week van de Procestechniek