monopilebouwer

Sif Group heeft een tegenvallend derde kwartaal achter de rug. De monopilebouwer boekte een negatief bruto bedrijfsresultaat van 1,1 miljoen euro.

De bouwer van monopiles maakte deze week de resultaten over het derde kwartaal van 2018 bekend. Sif beschikt over twee productielocaties: een op de Rotterdamse Maasvlakte en een in Roermond. In totaal werd in het derde kwartaal 19.000 kiloton aan staal verwerkt voor klanten in de offshore sector. Dat is beduidend minder dan het derde kwartaal van 2017, toen 59.000 kiloton staal werd verwerkt.

Lage waterstanden

Fred van Beers, de nieuwe ceo van Sif, wijt de tegenvallende resultaten onder meer aan de lage waterstanden in de rivieren. Hierdoor kon minder veel staal worden aangevoerd, wat een vertraging van zeven weken heeft opgeleverd. “Wij verwachten dat voor heel 2018 de productie op ongeveer 145.000 kiloton staal zal uitkomen”, verklaart Van Beers.

Orders monopilebouwer

Daarbij komt dat het voor Sif hollen of stilstaan is, als leverancier van klanten in de offshore windsector. Voor volgend jaar heeft de producent orders voor een totaal van 200.000 kiloton staal in de boeken staan, en 90.000 kiloton staal voor 2020. Projecten waarvoor het levert zijn Borssele 3 en 4, Borssele 1 en 2, Triton Knoll en Tyra.

Zie ook: Windenergie groeit verder door