Distripark

De Zuid-Koreaanse havenautoriteit Busan gaat vijf tot tien hectare huren op het Distripark Maasvlakte West. Zij heeft hiervoor deze week een overeenkomst met het Havenbedrijf Rotterdam getekend.

De Busan Port Authority is van plan op het Distrapark Maasvlakte West een duurzaam warehouse te bouwen. Verschillende, waarschijnlijk merendeels Koreaanse, dienstverleners zullen van deze faciliteit gebruikmaken. Ceo Allard Castelein ondertekende de overeenkomst namens het Havenbedrijf Rotterdam. Aan Koreaanse zijde waren de ambassadeur van Zuid-Korea in Nederland en de president van Busan Port Authority aanwezig.

Multimodaal ontsloten

Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is dit de tweede voorovereenkomst die binnen relatief korte tijd voor het logistieke complex is getekend. Het is dan ook de enig beschikbare greenfield-locatie in de Rotterdamse haven, zegt Maarten de Wijs, die bij het Havenbedrijf Rotterdam actief is als business manager distribution and warehousing. “Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en bevindt zich op steenworp afstand van hoogfrequente deepsea- en shortsea-verbindingen”, beschrijft hij de locatie. “Ook ligt het Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande Distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.”

Distripark

De Wijs verwacht meer belangstelling voor het Distripark, ook omdat er geen beperkingen voor hoogbouw gelden. “Ik zie met name goede mogelijkheden voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.”

Zie ook: Logistieke uitbreiding op de Maasvlakte