Koole slaat slag met overname terminal Odfjell

Koole Terminals neemt de opslagterminal van Odfjell in Rotterdam over. Het betaalt hier 155 miljoen euro in contanten voor.

De verkoop van terminal is maandag door beide partijen bekendgemaakt. Koole verwerft hiermee een terminal met een 1,5 miljoen kubieke meter, die het kan voegen bij de huidige opslagcapaciteit van 2,3 miljoen kubieke meter.

Odfjell

De voorbije jaren heeft Odfjell vele miljoenen euro’s geïnvesteerd in het upgraden van de opslagterminal, zodat het kan voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Zes jaar geleden werd de terminal stilgelegd omdat het onderhoud te wensen overliet. Nu is de Rotterdamse terminal voor zestig procent operationeel. Om tot de volledige honderd procent te komen, zijn nieuwe investeringen nodig.

Synergievoordelen

Ceo John Kraakman van Koole zegt hier in het Financieele Dagblad niet voor terug te deinzen. Hij verwacht ‘zeker’ enkele tientallen miljoenen euro’s te steken in opslagtanks en systemen voor het laden en lossen van schepen. Kraakman ziet ook synergievoordelen tussen de twee terminals van Koole in Rotterdam, en de terminal van Odfjell. Met deze laatste denkt hij een rol te kunnen spelen in de energietransitie, onder meer door het opslaan van duurzame vliegtuigbrandstof.

Zie ook: Koole breidt faciliteiten voor biodiesel uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in