Composieten opslagtanks

Koole Tankstorage Terminals heeft als eerste klant composieten opslagtanks afgenomen van SJR Composites. Het gaat om twaalf opslagtanks.

In juli maakte opslagtankbouwer SJR Group uit Rotterdam bekend dat het met M.I.P. Megasolutions een nieuw bedrijf had opgericht, dat zich met opslagtanks gemaakt van composiet op de petrochemie gaat richten. 

Composieten opslagtanks

SJR laat deze week weten dat het van Koole Tankstorage Minerals – een trouwe klant van SJR – een eerste opdracht heeft ontvangen voor opslagtanks gemaakt van dit materiaal. De tanks zijn bestemd voor een bestaande locatie van Koole, bij haar Truck Loading Rack op de Petroleumweg in Rotterdam. 

Opslag dieseladditieven

De opdracht werd eind augustus aan SJR gegund. In totaal gaat de tankbouwer twaalf opslagtanks leveren, met een inhoud van 35,5 kubieke meter. Er zullen dieseladditieven in worden opgeslagen. De tanks krijgen een diameter van 2.800 millimeter en een hoogte van 7.300 millimeter. Met een productiedoorlooptijd van viereneenhalve maand zullen de composieten opslagtanks in januari worden geleverd.

Zie ook: SJR luidt nieuwe locatie in met opdracht