Kloosterboer denkt al voorzichtig aan Cool Port II

De bouwwerkzaamheden aan Cool Port startten in september vorig jaar.

Bij de nieuwe vestiging ‘Cool Port’ van Kloosterboer in Rotterdam is deze week de eerste vracht afgeleverd. Hoewel het complex amper in gebruik is genomen, denkt Kloosterboer al aan uitbreiding.

Nadat de bouwwerkzaamheden van Cool Port in september vorig jaar begonnen, werden deze week de eerste containers met pallets granaatappels afgeleverd. Bij Cool Port vindt inslag, controle en opslag van de granaatappels plaats.

Het koellogistieke complex heeft een opslagcapaciteit van 40.000 pallets, waarvan 10.000 pallets geschikt zijn voor vriesopslag en 30.000 pallets voor koelopslag. Op de begane grond bevindt zich een expeditieruimte van 7.500 vierkante meter met 38 dockshelters en op de eerste verdieping is een in- en ompakruimte voor AGF ingericht.

Ceo Jaco Hooij van Kloosterboer noemt Cool Port ‘een grote stap voorwaarts’. “Het is een innovatieve, logistieke oplossing op het gebied van barging, geautomatiseerde procesaansturing en informatievoorziening vanuit de keten. De locatie is aantrekkelijk gebleken. Nu al kunnen we concluderen dat Cool Port een groot succes is. Nog voor de ingebruikname is de opslagruimte al voor tachtig procent gereserveerd. Hiermee is Cool Port II een stap dichterbij gekomen.”