Kleine voetballers -en dan bedoel ik klein van stuk, niet de jonge voetballertjes van zeven jaar- kleine voetballers met veel talent, worden tegenwoordig op een nieuwe, innovatieve manier opgeleid en getraind. Niet door ze meer trainingsarbeid te geven om ze fysiek net zo sterk te maken als hun langere teamgenoten, maar door ze juist minder te laten trainen. Zo voorkom je overbelasting van het lichaam, een van de redenen dat kleine voetballers vaak geblesseerd raken. Ze doen bijvoorbeeld korter mee aan de oefeningen op de trainingen en ze spelen ook geen hele wedstrijden. Dit geldt zeker op de momenten dat ze doorgroeien naar een hoger niveau; dan krijgen ze de tijd om zich aan te passen aan dit niveau en de fysieke prestaties die dat met zich meebrengt. Natuurlijk zonder iets te veranderen aan de eisen die gesteld worden aan de prestatie en de groei van de betreffende speler.

Zouden we kleine innovatieve bedrijven ook niet op een nieuwe manier kansen moeten geven?

Ik ken een aantal zeer innovatieve kleine bedrijven, die zich gespecialiseerd hebben in de ontwikkeling van een hoogwaardig product. Een van de problemen waar dit soort bedrijven mee kampt,  is dat het lastig is om bij de grote, gevestigde bedrijven binnen te komen. Dat heeft allerlei redenen, maar één ervan is dat deze innovatieve bedrijven klein zijn. Ze kunnen niet op alle vlakken meekomen met de grote jongens die in dezelfde league spelen. Maar volgens mij is dat helemaal niet erg. Ze barsten van de kwaliteiten, maar zijn nog niet op alle vlakken even goed ontwikkeld. We moeten ze dus ook niet langs dezelfde meetlat leggen als de grote spelers in het veld. Wél op inhoudelijk vlak, wél op talent, maar laten we ze de kans geven om zich te ontwikkelen naar het hogere niveau waarin we zelf opereren. En dat kan, bijvoorbeeld door een aantal belemmeringen weg te nemen waar de kleintjes tegenaan lopen maar waar ze zelf nog niets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld het gebrek aan ervaring. De afdeling inkoop vraagt al snel wat het track record is van een nieuwe speler en hoeveel jaar het bedrijf al bestaat, met daaraan gekoppeld de vraag hoe lang het nog verwacht te bestaan en of het bijvoorbeeld wel jarenlange service kan blijven leveren. Als je de harde eisen op dat vlak niet wilt bijstellen, dan is deze partij kansloos.

Probeer eens op een niet al te risicovolle plek in het proces of een nieuw stuk hardware inderdaad die veelbelovende performance heeft. Ontwikkel samen met een klein bedrijf een toepassing die direct in het eigen proces toepasbaar is, ook een vorm van open innovatie, waarbij de MKB’er de kans krijgt om zijn ontwikkeling in een industriële omgeving verder te vervolmaken. Probeer eens een ander model, laat de innovatieve MKB’er bijvoorbeeld een leaseconstructie met prestatiegaranties aanbieden. En volgend daarop, laat die prestatiegaranties ook toetsen en openbaar maken, zodat ook andere grote partijen hierdoor overtuigd kunnen raken.

Met een paar van deze trainingsmethodes kunnen we de kleine spelers in ons veld klaarstomen voor grote prestaties in onze championsleague.