Jubileumjaar voor aanbieder

PetroQuip levert al tien jaar high-end oplossingen aan de olie- en gasmarkt. De apparatuur omvat veelal een systeem van aandrijving en besturing gekoppeld aan onder meer pompen en compressoren. Om de apparatuur volledig ‘plug&play’ aan te kunnen leveren op site, werkt het bedrijf samen met Nidec-ASI (fabrikant elektromotoren en vermogenselektronica) en de recent verworven vertegenwoordigingen van Imesa (electrical engineering & schakelmateriaal) en Termomeccanica Pompe (fabrikant van grote pompen).

Het bedrijf begon tien jaar geleden met het realiseren van high-end oplossingen voor de olie- en gaswereld. In het jubileumjaar 2017 kan het bedrijf terugkijken op een groot aantal projecten, waarbij leveringen van apparatuur met een totaal vermogen tot boven de 200 MW geen uitzondering zijn, aldus een bericht van het bedrijf.

PetroQuip wist onlangs vertegenwoordigingen te verwerven van Imesa en Termomeccanica Pompe en een uitbreiding te realiseren van het personeelsbestand. De nieuwe vertegenwoordigingen sluiten aan op de keuze die het bedrijf zeven jaar geleden maakte voor elektromotorenfabrikant Nidec-ASI. Sterk punt van Nidec-ASI is onder meer de kennis die beschikbaar is op engineeringafdeling over zowel elektromotoren als van vermogenselektronica. Het gaat daarbij om combinaties met een vermogen van 150 kW tot 75 MW. Het bedrijf beschikt bovendien over een geavanceerde testafdeling voor state-of-the art testen. Precies datgene wat nodig is om in de olie- en gasindustrie de juiste, betrouwbare oplossingen te kunnen leveren, aldus een persbericht.

Deze flexibiliteit die hoort bij een middelgroot bedrijf, de kwalitatief hoogwaardige producten én de grote engineeringcapaciteit waarmee aan variabele klantwensen kan worden voldaan, gelden ook voor de twee nieuwe vertegenwoordigingen. Eigenschappen die van cruciaal belang zijn omdat de high-end oplossingen moeten functioneren onder extreme omstandigheden. Ze moeten onder meer bestand zijn tegen extreem hoge of lage temperaturen en vuile omgevingen én geschikt zijn voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen.