Verkoop

Caldic Chemie Europoort is overgenomen door First State Investments. Deze investeringsmaatschappij verwierf eerder dit jaar meerdere opslagterminals van Vopak.

Caldic Chemie Europoort produceert formaldehyde, een stof die in onder meer cosmetica en textiel wordt verwerkt. De fabriek is operationeel sinds begin jaren negentig en werd in 2010 nog uitgebreid met extra opslagcapaciteit. Er kan nu 174.000 kubieke meter methanol en bio-ethanol worden opgeslagen. Er werken vijftig mensen.

Caldic Chemie Europoort

De Rotterdamse productie- en opslaglocatie paste volgens het moederbedrijf Caldic niet meer in zijn strategie. Het bedrijf handelt in chemicaliën en voedingsingrediënten. Daarom heeft het Caldic Chemie Europoort in een veilingproces verkocht aan First State Investments, dat hiervoor tussen de 100 en 200 miljoen euro betaalt. 

Nieuwe kansen

“Wij zijn uiterst dankbaar dat wij bijna dertig jaar deel hebben uitgemaakt van Caldic. In die tijd hebben wij groei weten te realiseren. Wij kijken uit naar de toekomst en de nieuwe kansen die zich zullen aandienen. Onder leiding van First State Investments blijven wij onze klanten tankopslag, een geweldige service en productiefaciliteiten aanbieden”, aldus Rudi Appels, managing director van Caldic Chemie.

Amsterdam en Antwerpen

First State Investments verwierf eerder dit jaar de opslagterminals van Vopak in Amsterdam, Hamburg en Algeciras. Het betaalde hiervoor 723 miljoen euro. De overname van de locatie in Rotterdam levert het bedrijf naar eigen zeggen schaalvoordelen op. (Foto: Google Street View)

Zie ook: Vopak rondt verkoop opslagterminals af