Verbrandingsoven

Bij Reko is het laatste deel van de verbrandingsoven geïnstalleerd. Daarmee is de ingebruikname van de nieuwe fabriek een stap dichterbij gekomen.

Eind 2018 maakte Reko bekend in Rotterdam een tweede fabriek te bouwen, waar teerhoudend asfaltgranulaat en dakleer worden omgezet in grondstoffen, warmte en elektriciteit. Inmiddels komt het einde van de bouwwerkzaamheden in zicht. Voor de kerst zijn de loopringen van de draaitrommeloven geplaatst, waarna vorige week de verbrandingsoven is geïnstalleerd.

Verbrandingsoven

Reko wil de nieuwe fabriek in september dit jaar in gebruik nemen. Wanneer die draait, kan Reko kiezen of de vrijkomende warmte wordt benut voor omzetting in warmte of elektriciteit. Is het ’s winters koud en heeft de stad warmte nodig, dan levert de fabriek warmte. Is het hartje zomer, dan kan de warmte in elektriciteit worden omgezet. Jaarlijks kan de nieuwe installatie 1,2 miljoen ton reststoffen verwerken. 7.500 huishoudens kunnen van warmte worden voorzien, en 50.000 huishoudens van elektriciteit. (Foto: LinkedIn/Reko)

Zie ook: Niet een, maar een aantal stappen voorwaarts