Inschrijving geopend DuPont Awards

DuPont Sustainable Solutions heeft de inschrijving geopend voor de dertiende editie van de DuPont Safety and Sustainability Awards.

“In de afgelopen tien jaar zijn de DuPont Safety and Sustainability Awards breed erkend onder industriële bedrijven als een benchmark voor veiligheid, duurzaamheid en operationele excellentie op de werkplek”, aldus David Vassallo, global managing director DuPont Sustainable Solutions. “En nog belangrijker: ze hebben geholpen om initiatieven gericht op het redden van levens en het beschermen van het milieu te bevorderen.”

Een inschrijfformulier is beschikbaar op http://dssa.dupont.com en moet voor 23 april 2017 zijn aangevraagd. De uiterste inzenddatum van alle gegevens inclusief een samenvatting van het project is 31 mei 2017.

Sinds de start van de Awards in 2002 heeft de tweejaarlijkse competitie een groeiend aantal deelnemers getrokken, met een stijging van het aantal inschrijvingen van 150% in 2015 ten opzichte van 2013. De afgelopen jaren waren de inschrijvingen afkomstig uit een grote variatie aan industriële sectoren wereldwijd. Zo won het Nederlandse Heerema Marine Contractors in 2015 de Sustainability Award EMEA.

De DuPont Safety and Sustainability Awards competitie verwelkomt inschrijvingen van alle organisaties die significante resultaten kunnen aantonen in een van de volgende drie categorieën: veiligheid, duurzaamheid en operations excellence. De winnaars per regio – The Americas, Europe/Middle East/Africa en Asia Pacific – in elke categorie worden bekendgemaakt aan het begin van de zomer. De drie wereldwijde winnaars worden in september op het XXI World Congress on Safety and Health at Work in Singapore uitgeroepen. De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van criteria waarbij ook de betrokkenheid van het management, culturele ontwikkeling, prestatieverbeteringen, innovatie en de betrokkenheid van stakeholders van belang zijn.