Industriële dienstverlener viert jubileum

Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw bestaat vijftig jaar. De in Rotterdam gevestigde industriële dienstverlener noemt de ‘Rotterdamse no-nonsense mentaliteit’ een van zijn succesfactoren.

Het familiebedrijf begon in 1968 voornamelijk met het isoleren van koel- en vriescellen. Maar in de halve eeuw die daarop volgde ging het door Joop van Wingeren senior en junior gestarte bedrijf zich ook specialiseren in thermische en akoestische isolatie, brandwerende doorvoeringen, steigerbouw, rope access en tracing. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk op kleinere projecten, maar is steeds grotere projecten in de Rotterdamse industrie gaan aannemen. Dit industriële cluster wordt door Wiko als thuisbasis en belangrijkste werkterrein gezien. Toch breidde het bedrijf in 2014 uit met een vestiging in België en in 2016 met een locatie in Amsterdam.

Tegen een stootje kunnen

Wiko wordt inmiddels door de derde generatie Van Wingerden geleid. Dennis van Wingerden ziet het bedrijf als ‘een gezonde, eigentijdse en onafhankelijke onderneming’, met honderdvijftig mensen in dienst. Hij voert een aantal factoren aan, die volgens hem hebben bijgedragen in de ontwikkeling van Wiko. “In al die jaren zijn we trouw gebleven aan ons principe ‘succes bereik je samen’. Onze open bedrijfscultuur en de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit vormen daarvoor de basis. We weten van aanpakken en kunnen tegen een stootje. We spreken dezelfde taal, communiceren in korte lijnen, hebben hart voor de zaak en oog voor elkaar. We zijn een hechte club van toegewijde professionals die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: samen een hoogwaardig product afleveren.”

Industriële dienstverlener

Hoewel Van Wingerden met trots zegt terug te kijken op wat de industriële dienstverlener heeft bereikt, kijkt hij ook vooruit. “Deze tijd van internationalisering en globalisering biedt veel nieuwe uitdagingen. Strategische keuzes, langetermijninvesteringen en respect voor duurzaamheid en milieu zijn onze speerpunten. Met bijna een halve eeuw aan kennis, ervaring, durf en daadkracht in onze portefeuille zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Zie ook: Magneten verankeren de steiger