IHC IQIP investeert in BLUE Piling Technology

BLUE Piling Technology
Jan Albert Westerbeek (l.) en Jasper Winkes

IHC IQIP omarmt de BLUE Piling Technology, waarbij monopiles voor offshore windturbines met behulp van waterkracht de bodem in worden geheid. Beide partijen zeggen de technologie ‘tot volwassenheid’ te willen brengen.

IHC IQIP maakt bekend in de BLUE Piling Technology te investeren. Om welk bedrag het gaat wordt niet gemeld. De twee partijen denken dat de technologie ‘aanpassingen’ nodig heeft, wil zij commercieel toepasbaar zijn.

BLUE Piling Technology

“De verdere ontwikkeling van de technologie past volledig in de kern van ons competentiegebied”, verklaart Jan Albert Westerbeek, executive director van IHC IQIP. “Het is een veelbelovende, innovatieve aanvulling op ons aanbod in de markt. Samen met Jasper Winkes [van BLUE Piling Technology, red.] en zijn team gaan we de ontwikkeling van de techniek voortzetten. Daarbij zijn wij niet alleen investeerder, maar willen we nadrukkelijk ook onze kennis en expertise van de markt inbrengen.”

Stiller

Bij deze manier van heien kunnen grotere monopiles met behulp van waterkracht de grond in worden geslagen. Bovendien vermindert dit de vermoeiing van de heipaal. Ook is het een stillere werkwijze, wat niet alleen minder overlast aan het milieu geeft maar maakt ook geluidsreducerende maatregelen overbodig.

Zie ook: Dit voorjaar eerste offshore pilot vibro-drillen