Onlangs verbleef ik voor onze vakantie aan de Bretonse kust van Frankrijk. 1.100 kilometer van huis mag je toch goed weer verwachten in juni! Niets was minder waar. Code geel was aan de orde van de dag en ik kan u zeggen dat barbecueën met je jas aan toch minder gezellig is dan in je korte broek. Maar té hot is ook weer wat hoor!

Door Ellen den Broeder, Verenigings Manager NVDO

Het weer heeft invloed op alles wat we doen. We gaan schaatsen als het vriest, we gaan zwemmen als het hot is. En wat doen we op ons werk? Treinforensen komen in de herfst mogelijk later ten gevolge van blad op het spoor, in de lente ergeren we ons het meest aan het fileleed en in de zomer gaan we een uurtje eerder naar huis.

En oh, oh, wat was het heet toen ik deze column schreef. De thermometer gaf maar liefst 37(!!) graden aan. In een productieomgeving is dat echt verschrikkelijk, want er is bijna niet tegenaan te koelen. Hoge temperaturen kunnen verhinderen dat er in aanvaardbare omstandigheden gewerkt kan worden. Maar soms is regelgeving toch echt nuttig, want die verplicht de werkgever een aantal maatregelen te treffen om het ongemak te verminderen bij het overschrijden van bepaalde temperaturen.

Overmatige warmte van klimatologische oorsprong wordt gemeten met een vochtige globethermometer. Zo’n thermometer houdt rekening met andere gegevens dan de warmte, zoals bijvoorbeeld de vochtigheidsgraad. Wanneer de temperatuur 29 graden overschrijdt bij lichte fysieke werkbelasting, 26 graden bij halfzware fysieke werkbelasting, 22 graden bij zware fysieke werkbelasting en 18 graden bij zeer zware fysieke werkbelasting, moet de werkgever maatregelen nemen zoals de werknemers tegen rechtstreekse zonnestraling beschermen (luiken, overgordijnen, enz.). Maar hij moet er ook voor zorgen dat er frisdranken worden verstrekt. En misschien nog wel belangrijker, er moeten apparaten zijn die voor kunstmatige verluchting zorgen.

Tijdens ons jaarcongres van Energie Verenigd bij a.s.r. in Utrecht was het buiten 36 graden, maar daar werd uitstekend voor de medewerkers gezorgd. Het was heerlijk daarbinnen. En dan te bedenken dat die aanvaardbare temperatuur wordt bereikt als gevolg van warmte koude opslag! Een ander voorbeeld is dat men bij Ecolab voor ijsjes zorgde. En bij de NVDO in Houten hebben we een tropenrooster ingevoerd.

Oh ja, u moet ook nog rekening houden met het feit dat bij aanhoudend warm weer er ook dikwijls verhoogde ozonconcentraties optreden. Over de bescherming tegen ozon van klimatologische oorsprong zijn in de arbeidsreglementering geen afzonderlijke bepalingen opgenomen. Maar, dat wil niet zeggen dat er geen maatregelen getroffen moeten worden. Blootstelling aan ozon van klimatologische oorsprong dient beschouwd te worden als een arbeidsrisico waartegen preventieve maatregelen moeten worden voorzien. Omdat de ozonconcentratie binnenshuis beduidend lager is dan buitenshuis, moeten deze maatregelen zich vooral richten op werknemers die in de open lucht werken.

Ik wens u een mooie zomer.