Varo Energy

Henry Cheng, een miljardair uit Hongkong, overweegt Varo Energy over te nemen. Hij zou al gesprekken hebben gevoerd over een mogelijke deal.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Het familiebedrijf Chow Tai Fook van Cheng is nu voornamelijk actief in de sieraden, vastgoed en retail, maar zou van zins zijn de activiteiten te diversifiëren. In 2018 nam het een Australische energieproducent over, en vorige maand een in Hongkong gevestigde verzekeraar.

Varo Energy

Nu heeft Cheng zijn oog laten vallen op Varo Energy, dat eigendom is van Vitol, Reggeborgh en Carlyle. Er zouden gesprekken zijn gevoerd, melden bronnen aan het persbureau, waarbij de overnamesom circa 2 miljard euro zou zbedragen. De onderhandelingen zijn echter niet afgerond, aldus Bloomberg, en het is niet zeker dat die tot een verkoop van Varo zullen leiden.

Twee raffinaderijen

Varo produceert en levert brandstoffen voor auto’s, vrachtwagens, schepen, vliegtuigen en huizen, LPG en bitumen voor de wegenbouw. Het bedrijf beschikt over twee raffinaderijen, een bitumenfabriek, 144 opslag-distributiepunten, 232 tank- en distributiestations en 12 rivierbunkerstations in de Benelux, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. In 2017 werd een omzet van 3 miljard dollar bewerkstelligd.

Zie ook: De maximale CO2-winst