camera's

Het Havenbedrijf Rotterdam laat 227 camera’s in het havengebied plaatsen, mogelijk gevolgd door nog eens 150 camera’s. Het heeft hiervoor een overeenkomst met Securitas Technology gesloten.

Eerder dit jaar, in juni, sloten het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, de Douane en Politie het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’. Daarin is afgesproken een gezamenlijke camera-infrastructuur aan te leggen. Het havenbedrijf noemt de deal met Securitas ‘een logisch gevolg’ hiervan.

Eerste 25 camera’s

Voor het eind van dit jaar zullen de eerste 25 camera’s op de Tweede Maasvlakte worden geïnstalleerd. De aanbieder van beveiligingssystemen zal niet alleen de plaatsing van de camera’s voor zijn rekening nemen, maar ook de behuizing ervan, de masten, de aansluiting van de camera op het glasfibernet en op het stroomnet, het transport van de camerabeelden door het glasfibernetwerk, de levering van hardware en software voor de verwerking van camerabeelden, de opvolging van alarmmeldingen en de opslag van camerabeelden.

Meer effect

In totaal is met Securitas overeengekomen dat het 227 camera’s plaatst, een order die goed is voor een bedrag van ongeveer drie miljoen euro. Het havenbedrijf houdt de mogelijkheid open dat het netwerk in de toekomst wordt uitgebreid met nog eens 150 camera’s. “De plaatsing past in het beleid van het havenbedrijf om de haven beter te beveiligen.  Cameratoezicht draagt bij aan een veilig bedrijvengebied en verbetert het ondernemersklimaat in de haven. Wij zijn ervan overtuigd dat een gezamenlijke aanpak in dit verband meer effect sorteert dan een individuele benadering”, verklaart coo Ronald Paul. Namens het Havenbedrijf Rotterdam ondertekende hij het contract.

Zie ook: Nautische jaarcijfers: het was veilig, bijna saai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in