Offshore decommissioning

Heerema heeft samen met een Brits en een Noors bedrijf een nieuwe onderneming opgericht, die zich op offshore decommissioning richt. Anders gezegd: het ontmantelen van olie- en gasplatforms op zee.

Fairfield Decom is de naam van het nieuwe bedrijf, waar Heerema Marine Contractors samen met het Noorse AF Offshore Decom en het Britse Decom Energy in stapt. Heerema, dat van een revolutionaire stap spreekt, krijgt een aandeel van 45 procent. Het nieuwe bedrijf gaat kantoor houden in Aberdeen. Heerema stelt dat door ‘intelligent te opereren’ en een ‘slimme planning’ de kosten van offshore decommissioning kunnen worden verlaagd. De Noorse mededingingsautoriteit moet de plannen nog goedkeuren.

Offshore decommissioning

“Met deze nieuwe onderneming bundelen drie bedrijven hun jarenlange kennis en ervaring in de offshore”, licht ceo Koos Jan van Brouwershaven van Heerema toe. “Fairfield Decom biedt een innovatieve en duurzame oplossing voor alle offshore installaties die aan het eind van hun levensduur zijn. Heerema is constant op zoek naar kansen die de veranderende markt biedt door innovatief, proactief en betrouwbaar te zijn. Dat heeft nu geleid tot dit unieke en vernieuwende project waarmee Heerema als Nederlands bedrijf een leidende positie inneemt op het vlak van de ontmanteling en recycling van offshore platforms. Fairfield Decom is een mooi voorbeeld van de ambitie binnen Heerema.”

Zie ook: Onderzoek naar walstroom voor offshore schepen