Verwater SJR Group

SJR Tank Construction uit Rotterdam heeft van HES Botlek Tank Terminal de opdracht gekregen zes opslagtanks voor biobrandstoffen te bouwen. In augustus dit jaar zullen ze klaar zijn.

De bestelling van HES Botlek Tank Terminal (HBTT) – onderdeel van moederbedrijf HES International – maakt onderdeel uit van een flinke capaciteitsuitbreiding. Twee jaar geleden werd de totale opslagcapaciteit al verdubbeld naar 490.000 cbm, en met de zes nieuwe tanks erbij wordt die verhoogd naar 510.000 cbm.

Opslagtanks voor biobrandstoffen

De zes nieuwe opslagtanks hebben elk een inhoud van 3.400 cbm, een diameter van 12 meter en een hoogte van 30 meter. SJR is momenteel doende de eerste vier tanks in een geconditioneerde productieloods te bouwen. Snel hierna zal het met de bouw van de andere twee tanks aanvangen. Als ze zijn afgebouwd, zal SJR deze over water naar HBTT vervoeren, waar ze op de fundatie zullen worden geplaatst.

Binnen budget

Het is niet voor het eerst dat de opslagterminal in de Botlek een order bij SJR plaatst. In 2017 leverde SJR zeven tanks met een gezamenlijke capaciteit van 70.000 cbm. “De eerdere opdracht in 2017 is volledig binnen budget en tijdspad opgeleverd. Voor ons was het dan ook een logische stap om de opdracht voor deze nieuwe uitbreiding van onze terminal aan SJR te gunnen”, verklaart Charles Smissaert, algemeen-directeur van HBTT.

Directeur Robert Sloot van SJR zegt de bouw van de zes tanks ‘volledig off-site’ te kunnen realiseren. “Hiermee wordt de overlast op de terminal tot een minimum beperkt en kunnen we op een veilige manier kwalitatief hoogwaardige tanks bouwen en leveren.”

Zie ook: Vopak schakelt SPIE in voor leidingen Botlek-terminal