Wereldhavendagen

De Stichting Wereldhavendagen en het Havenbedrijf Rotterdam hebben hun contract met vijf jaar verlengd. Ceo Allard Castelein van het havenbedrijf noemt het van groot belang ‘de poorten open te gooien’.

Beide partijen ondertekenden het nieuwe contract vorige week bij een bijeenkomst in de Van Ghentkazerne. “Voor de Rotterdamse haven is het van groot belang om regelmatig de poorten open te gooien”, licht Castelein toe. “Dat doen we jaarlijks samen met de Stichting Wereldhavendagen. Als ons boegbeeld brengt de Wereldhavendagen bedrijven en publiek samen, om ze te laten ervaren hoe het is om in de haven te werken, wonen en studeren. De haven van Rotterdam en Stichting Wereldhavendagen zijn daarmee al jaren een team. Vandaag leggen we vast, dat we ook in de komende vijf jaar een team blijven.”

Thema MariTeam

Castelein verwijst met zijn woorden naar het thema ‘MariTeam’ dat voor de komende editie van de Wereldhavendagen is bedacht. Dit verwijst volgens de organisatie naar ‘alle teamspelers die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven’. Het thema biedt ruimte om de beroepen in de haven onder de aandacht te brengen, en de soms verrassende combinaties van bedrijven die samen ‘maritieme uitdagingen’ aangaan.

42e editie Wereldhavendagen

Het event vindt dit jaar op 6, 7 en 8 september plaats. Het wordt de 42e editie, die dit keer voor het eerst onderdeel uitmaakt van de World Port Week, een initiatief van Rotterdam Festivals.

Zie ook: RPPC en havenbedrijf continueren samenwerking