Havengala

Het dit voorjaar gehouden Haven Charity Gala Rotterdam heeft 1,3 miljoen euro opgeleverd. De opbrengst van dit havengala wordt geschonken aan Support Casper, de campagne die zich inzet voor onderzoek naar behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Voormalig Havenman van het Jaar (1997) Kees van de Boer is de initiatiefnemer van het gala, dat 26 mei jl. voor het eerst is gehouden. Het geld dat hiermee werd verzameld, komt ten goede aan de campagne Support Casper, onderdeel van de stichting Overleven met Alvleesklierkanker. ‘Casper’ is een verwijzing naar prof. dr. Casper van Eijk, werkzaam als specialist bij Erasmus MC.

Jaarlijks evenement

Deze week werd bekendgemaakt dat in totaal 1,3 miljoen euro voor dit goede doel is verzameld. De organisatie van het gala spreekt van een dermate groot succes, dat is besloten het Haven Charity Gala Rotterdam tot een jaarlijks evenement te maken.

Stichting havengala

Daarom is een bestuur samengesteld voor de stichting Haven Charity Gala Rotterdam, onder voorzitterschap van Ivo Opstelten, oud-voorzitter van Rotterdam. Verder bestaat het stichtingsbestuur uit Hein van der Loo (penningmeester), André Kramer (ceo Kramer Group), Remco Schoonderwoerd (partner bij Mazars Nederland) en Alex Klein (ceo ZPRESS Media Group).

Zie ook: RTM Port Party beleeft tiende editie