Maakchemie

Het DeltaPORT Donatiefonds doet een coronadonatie van 75.000 euro. Dit is bestemd voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronavirus.

Deze zomer bestaat het DeltaPORT Donatiefonds vijftig jaar. De bij het fonds aangesloten haven- en industriebedrijven willen daarmee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het fonds verstrekt geldelijke ondersteuning aan instellingen die actief zijn op het gebied van welzijn, sport, cultuur en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Coronadonatie

Vanwege het jubileum was het fonds al van plan dit jaar een extra grote donatie te doen. Met de coronacrisis krijgt dit geld nu een andere bestemming. “Juist tijdens deze coronacrisis kunnen wij als burenfonds onze meerwaarde laten zien”, zegt voorzitter Wim Groenendijk van het DeltaPORT Donatiefonds. “Bijvoorbeeld in de zorg, in het onderwijs en in de culturele sector is er in deze tijden grote behoefte aan ondersteuning.”

Binnen twee weken

Projecten kunnen via info@deltaportdonatiefonds.nl een aanvraag indienen. Groenendijk: “Aanvragen die ook voordeel opleveren voor kleine ondernemers in de regio, zullen een voorkeur hebben. Alle aanvragen worden binnen een termijn van twee weken beoordeeld, en indien passend bevonden, toegekend.”

Zie ook: DeltaPORT Donatiefonds helpt Rotterdams ziekenhuis