Havenbedrijf Rotterdam heeft een sponsorovereenkomst gesloten met EMS Films Holland BV en Veldkijker voor de productie van het brede natuurfilm- en mediaproject ‘De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe’. Dit is een bioscoopfilm met daaraan verbonden lesmateriaal en overige media/events over de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste- en drukste transport- en industriegebied van Europa; een gebied dat zich uitstrekt van Moerdijk tot en met Rotterdam, Maasvlakte 2.

Het Havenbedrijf draagt bij aan het totale budget van dit project. Daarnaast zal het logistieke ondersteuning bieden voor de filmopnames in de haven van Rotterdam. “Het Havenbedrijf ontwikkelt de haven duurzaam en door het tonen van onze rijke flora en fauna, zal de bioscoopfilm dit aan een breed publiek bevestigen. Bekend maakt bemind en zo laten we zien dat de Rotterdamse haven een prima plek is om te werken, te recreëren of om in de buurt te wonen. Dat is belangrijk. Jaarlijks komen er alleen al door natuurlijk verloop 2.000 posities vrij die vervuld moeten worden”, aldus Richard van der Eijk, hoofd Communications & External Affairs van het Havenbedrijf. “De grootte van het gebied is een enorme uitdaging voor ons, maar wat we hier in de haven aan natuur tegenkomen is zo bijzonder, dat we staan te popelen om dit aan het grote publiek te laten zien. We zijn daarbij ontzettend blij met de steun van het Havenbedrijf voor ons project”, reageert filmmaker Willem Berents van Veldkijker.

De film wordt in principe in het najaar van 2021 gelanceerd. Het educatieve pakket een halfjaar eerder. De foto is van Jerry Lampen namens het Havenbedrijf en toont van links naar rechts Melanie Kutzke, Ignas van Schaik, Richard van der Eijk en Willem Berents

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in