cfo

Vivienne de Leeuw begint per 1 juli a.s. als nieuwe chief financial officer (cfo) bij het Havenbedrijf Rotterdam. Zij is de opvolger van Paul Smits.

Het wordt niet voor het eerst dat De Leeuw de functie van cfo zal bekleden. Eerder was zij cfo bij RTL Nederland en bij KPN Consumer Residential. Zij heeft leidinggevende functies gehad op het gebied van corporate finance en investor relations bij Arthur Andersen/Deloitte en Unibail-Rodamco.

Prachtig

“Ik zie een cruciale rol voor het Havenbedrijf Rotterdam in de energietransitie en digitalisering, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag”, verklaart De Leeuw in een persbericht van het havenbedrijf. Ook zegt zij: “In een sterk veranderende omgeving kijk ik er naar uit de brug te slaan tussen de organisatie, haar strategie en de stakeholders, en verdere professionalisering van de financiële processen te realiseren. De trots die het bedrijf uitstraalt is bijna tastbaar, dat is prachtig om te zien.”

Kersverse cfo

“Vivienne is een welkome aanvulling op ons directieteam”, aldus ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij zegt ernaar uit te kijken om met de kersverse cfo samen te werken. “Met haar sterke financiële achtergrond, haar brede ervaring met disruptieve processen en focus op verdere professionalisering van de financiële kolom en werkprocessen, zal zij zeker waarde toevoegen aan het havenbedrijf. We verheugen ons op haar komst.”

Zie ook: Paul Smits gaat Havenbedrijf Rotterdam verlaten

In de juni-editie van Europoort Kringen vind je een uitgebreid afscheidsinterview met de vertrekkende cfo, Paul Smits. Interesse in een abonnement? Klik hier!