Start-ups

Vier start-ups uit het PortXL-programma hebben een contract met het Havenbedrijf Rotterdam verdiend. Met deze bedrijven is een intentieverklaring getekend.

PortXL is het drie maanden durende acceleratieprogramma waar jonge bedrijven hun product of dienst verder kunnen ontwikkelen. Zij worden hierbij begeleid door ervaren experts uit het bedrijfsleven.

Vier start-ups

Met vier van deze start-ups heeft het Havenbedrijf Rotterdam een intentieverklaring ondertekend. Zo gaat het samen met de gemeente Rotterdam een proef starten met Richtlijn Geodesie voor het gebruik van sensoren in kademuren. De door hun formaat makkelijk in te passen windturbines van Flower Turbines worden mogelijk ingezet voor duurzame decentrale energieopwekking bij havenprojecten.

Wanddikte meten

Latar Ltd heeft sensoren ontwikkeld die op basis van laser werken. Hiermee kunnen de bewegingen van de recreatievaart in de Rotterdamse haven worden bestudeerd. Met Planys Tech start het havenbedrijf een proef waarbij de wanddikte van stalen damwanden met een op afstand bestuurbaar voertuig wordt gemeten.

‘Letter of support’

Een vijfde start-up uit het PortXL-programma, Eco Wave Power, heeft een ‘letter of support’ van het Havenbedrijf Rotterdam ontvangen. Dit bedrijf heeft speciale drijvers ontwikkeld die energie uit golven genereren. Het havenbedrijf zegt ‘met interesse’ de voortgang te volgen van ‘deze kansrijke doorgroeier’. (Foto: Marc Nolte)

Zie ook: PortXL scout nieuwe start- en scale-ups