Nieuwe coo

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in Boudewijn Siemons een nieuwe coo (chief operating officer) gevonden. Hij is de opvolger van Ronald Paul, die begin deze maand zijn functie neerlegde.

Siemons (56) treedt per 1 oktober aan en wordt daarmee lid van de algemene directie. Tot voor kort was hij president van de divisie Americas bij Vopak. Hij studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Koninklijke Marine, waarvoor hij ook heeft gewerkt. Van 1998 tot 2006 vervulde Siemons diverse managementfuncties bij VolkerWessels. In 2006 maakte hij de overstap naar Vopak. Voor het tankopslagbedrijf werkte hij in Europa, het Midden-Oosten en Amerika.

Nieuwe coo

“De Rotterdamse haven heeft state-of-the-art infrastructuur waar haar klanten volop gebruik van maken”, verklaart Siemons. “Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie ervoor te zorgen dat die infrastructuur nog verder wordt verbeterd door optimaal gebruik te maken van technologische innovaties en digitalisering. Het is eervol en uitdagend om verantwoordelijk te zijn voor deze belangrijke portefeuille binnen het havenbedrijf. Ik kijk ernaar uit om met alle collega’s en stakeholders samen te werken.”

Opvolger

Siemons is de opvolger van Ronald Paul, die per 1 september jl. zijn functie neerlegde. Paul werkte 35 jaar in verschillende rollen voor het havenbedrijf. In de augustus-editie van Europoort Kringen vertelt hij over de aanleg van de Tweede Maasvlakte, het managen van risico’s en zijn vertrek. Lees het interview hier.

Zie ook: Coo Ronald Paul gaat havenbedrijf verlaten