buitenland

Het Havenbedrijf Rotterdam neemt een belang van dertig procent in de Braziliaanse haven Pecém. Het investeert hier 75 miljoen euro in.

De definitieve ondertekening van de overeenkomst vindt naar verwachting in september plaats, als het Havenbedrijf Rotterdam en de staat Ceára de principeovereenkomst zullen ondertekenen. “Onze deelname in deze Braziliaanse haven is kansrijk voor alle partijen. We werken al enkele jaren als adviseur met Pecém samen. De samenwerking zal verder intensiveren door deze investering. Samen met de staat Ceára zorgen we ervoor dat Pecém in de toekomst gaat uitgroeien tot het logistieke en commerciële knooppunt van Noordoost-Brazilië”, verklaart ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam.

Zeggenschap

Het Havenbedrijf Rotterdam krijgt zeggenschap op strategische beslissingen en benoemingen op directie-, RvC- en managementniveau. Volgens het havenbedrijf biedt deze stap Nederlandse bedrijven kansen in het buitenland en kunnen zij leren van internationale best practices. Verder verwacht het havenbedrijf hiermee de reputatie van het Rotterdamse havencomplex te versterken en zo financieel rendement uit zijn internationale activiteiten te halen.

Pecém

Pecém is een haven die de laatste tien jaar een stormachtige groei heeft doorgemaakt. De totale overslag steeg gemiddeld met 22 procent per jaar, tot 16 miljoen ton in 2017. Het havenbedrijf voorziet een mogelijke groei naar 45 miljoen ton in 2030. Het Havenbedrijf Rotterdam ziet Brazilië als een groeimarkt. Het is ook betrokken bij de nieuwe ‘greenfield’-haven Porto Central.

Zie ook: Halfjaarverslag Havenbedrijf Rotterdam: groei en daling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in