Internationale waterstofcoalitie

Het Havenbedrijf Rotterdam is lid geworden van de Hydrogen Council. Dit is een internationale waterstofcoalitie van bedrijven die de energietransitie met waterstof willen stimuleren.

Het is het eerste havenbedrijf dat zich bij de Hydrogen Council aansluit. De in 2017 opgerichte coalitie telt ruim 90 leden, waaronder Air Liquide, Air Products, BP, Shell, Vopak en CMA CGM. Behalve bedrijven die actief zijn op het gebied van energie en vervoer zijn ook banken en investeringsmaatschappijen lid. “De bedrijven van de Hydrogen Council erkennen dat we op een kritisch moment zijn aangeland om de ontwikkeling van schone energie te versnellen en zo de klimaatdoelen te realiseren. Waterstof is hierin van het grootste belang”, zegt mede-voorzitter Benoit Potier (ceo Air Liquide) van de Hydrogen Council.

Internationale waterstofcoalitie

“Waterstof is de energiedrager van de 21e eeuw”, verklaart Allard Castelein, ceo van het Havenbedrijf Rotterdam, de toetreding. “De waterstofeconomie komt in Rotterdam op dit moment snel tot stand door de ontwikkeling van een aantal projecten. Als lid van de Hydrogen Council verwachten we onze ervaringen te kunnen delen, van anderen te leren en samen deze klimaatvriendelijke brand- en grondstof een impuls te geven.”

Zie ook: EU doet extra duit in het zakje voor Theemswegtrace