Poolse haven
V.l.n.r. de Poolse ministers Moskwa en Urbaś, de Poolse president Duda, ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam en minister Cora van Nieuwenhuizen.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een Memorandum of Understanding gesloten met de Poolse haven van Szczecin en Swinoujscie. Het doel is de samenwerking te intensiveren.

Polen is een belangrijke handelspartner voor Rotterdam, stelt het havenbedrijf in een persbericht. Jaarlijks worden vanuit de haven ongeveer 4 miljoen ton aan goederen van en naar Polen verscheept. De waarde die deze handelsstromen vertegenwoordigen is opgelopen van 11 miljard euro in 2008 naar 22 miljard euro vorig jaar.

Poolse haven

Voor het havenbedrijf was dit reden om tijdens het staatsbezoek van de Poolse president Duda een Memorandum of Understanding te tekenen. Hierin spreken het Havenbedrijf Rotterdam en de haven van Szczecin en Swinoujscie af intensieverer te gaan samenwerken. Hierbij moet worden gedacht aan samenwerking op het gebied van achterlandverbindingen, consultancy, digitalisering en strategie. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was ook aanwezig bij het ondertekenen van de overeenkomst.

Zie ook: Broekman representative voor havenbedrijf in India