Havenbedrijf Rotterdam blij met containerbundeling

containerbundeling

Verschillende terminalbedrijven maken bekend te starten met containerbundeling. Het Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt dit. Het verwacht dat hierdoor de efficiëntie zal toenemen van het vervoer van containers van deepsea-terminals naar het achterland.

BCTN heeft bekendgemaakt te starten met het bundelen van vracht van zijn acht terminals in Nederland en België in Alblasserdam. Van daaruit gaat het ‘punt-punt’-diensten varen naar de deepsea-terminals op de Maasvlakte. Ook Kramer Group en Waalhaven Group kiezen ervoor lading te bundelen op de eigen terminals in Rotterdam. Hun klanten krijgen ook ‘punt-punt’-diensten aangeboden tussen de Waal- en Eemhaven en de deepsea-terminals op de Maasvlakte. Daarnaast bieden deepsea-terminals, zoals APM Terminals, nieuwe diensten aan die de efficiency ten goede komen.

Containerbundeling

Het Havenbedrijf Rotterdam is blij met deze initiatieven, zo meldt het in een persbericht. Het wijst op eerdere containerbundeling in de West-Brabant Corridor en Duisburg Corridor, die hebben geleid tot call sizes die twee tot vier keer groter zijn dan vroeger. Ook is de tijd die containers in de haven doorbrengen – de ‘havenverblijftijd’ – met veertig procent verminderd, kunnen binnenvaartschepen meer precies de aanlooptijd bepalen en leiden dergelijke initiatieven tot twintig procent minder vrachtverkeer op de weg.

Nek uitsteken

“Containerbundeling werkt”, verklaart Ronald Paul, coo van het Havenbedrijf Rotterdam. “Ik geef een groot compliment aan onze partners in de markt die hun nek uitsteken om de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven verder te verbeteren. Zij ervaren dat onderlinge afspraken maken loont voor hun klanten. De goede resultaten tot nu toe geven ons energie om door te gaan. Alle partijen aan tafel hebben zich gecommitteerd om komend jaar oplossingen te testen en te implementeren. Deze continue verbetering van de havenefficiency is een tastbaar resultaat van de afspraken die in het voorbije jaar zijn gemaakt tussen partijen in het zogeheten sectoroverleg Containerbinnenvaartketen.”

Zie ook: Waalhaven Group biedt weer een busdienst voor containers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in