Handen uit de mouwen bij STC

STC Group houdt komende vrijdag 19 en zaterdag 20 januari open dagen. Niet alleen basisschoolleerlingen of aankomende mbo’ers zijn welkom, maar ook volwassenen die zich willen laten bij- of omscholen.

STC leidt op voor beroepen als machinist, vrachtwagenchauffeur, kapitein, procesoperator, maritiem officier of logistiek supervisor. ‘Stuk voor stuk beroepen met veel vrijheid, waar je op z’n Rotterdams de handen uit de mouwen steekt’, aldus de opleider. Zowel leerlingen uit groep acht die naar het vmbo of de havo willen, als voor aankomende mbo’ers staan komende vrijdag en zaterdag de deuren van STC ‘wagenwijd’ open. Ook volwassenen zijn welkom, die overwegen zich om- of bij te laten scholen. Voor deze groep heeft STC scholingsprogramma’s op het gebied van logistiek, management, transport of zeevaart beschikbaar, op zowel mbo-, hbo- als masterniveau.

STC Group

Vanaf september start de STC Group met een nieuw onderdeel, de Haven Havo. De in samenwerking met het Vreewijk Lyceum opgezette opleiding biedt leerlingen een havendiploma en veel praktijkervaring in de haven. Dit laatste omdat zij gedurende twee dagen per week bezig zijn met de havenpraktijk bij het vmbo-college van STC. “Een uitstekende voorbereiding voor een carrière in de haven of logistiek als opstap naar het hbo”, vindt STC. Bezoekers van de open dagen kunnen zich over deze opleiding laten informeren.

Virtual reality-bril

Verder zijn er docenten en leerlingen ter plekke om hun ervaringen van de opleiding met bezoekers te delen. Naast dit informatieve element is er ook voldoende te doen. Bezoekers kunnen simulatoren, praktijkfaciliteiten en opleidingsschepen bezoeken, met een virtual reality-bril een binnenvaartschip aan wal leggen of in de machinekamer aan de slag. Op de locatie in de Waalhaven is het Haventrainingscentrum geopend, waar bezoekers zelf een rondje met heftrucks of een vrachtwagen kunnen rijden.

De open dagen zijn vrijdag 19 januari van 18 tot 21 uur en op zaterdag 20 januari van 10 tot 14 uur.

Zie ook: McPort Event trekt duizend scholieren