Biobrandstoffenfabriek

Gunvor stopt het Goliath-project. Het heeft de bouw van een fabriek in Rotterdam voor de productie van schonere scheepsbrandstoffen stilgelegd. Ook de bouw van twee opslagtanks bij de raffinaderij in Antwerpen is gestaakt.

Dit meldt het Financieele Dagblad, dat een interne memo van Gunvor-ceo Torbjorn Tornqvist in handen heeft gekregen. Beide activiteiten stonden binnen Gunvor bekend als het Goliath-project.

Goliath-project

In de memo stelt Tornqvist dat de investering onder de huidige marktomstandigheden te veel risico met zich meebrengt. “De prijsontwikkeling van olieproducten en het economische perspectief van het project zijn dermate veranderd sinds wij hieraan zijn begonnen, dat de verwachte return on investment lager uitvalt. Daarbij komt een bijzonder competitieve tradingmarkt, waardoor er bij de groep minder inkomsten binnenkomen. Dat maakt dat er minder ruimte voor fouten is”, aldus Tornqvist in de memo.

Opslagterminal

Gunvor zet ook een streep door de verkoop van de opslagterminal bij zijn raffinaderij in Rotterdam. Dit project had de naam ‘Jupiter’ meegekregen. Het bedrijf had de terminal al in een aparte onderneming ondergebracht: Stargate Oil Terminal.

Zie ook: Investering in raffinaderij Gunvor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef hier je commentaar
Vul hier alsjeblieft je naam in