Shell Moerdijk

Shell Moerdijk bereidt zich voor op een grote onderhoudsstop. Die start begin maart en loopt door tot juni.

“Vanaf begin maart gaat een aantal fabrieken op Shell Moerdijk voor onderhoud uit bedrijf. Je moet dan denken aan inspecteren, schoonmaken, maar ook het installeren van een aantal projecten. Dit om de betrouwbaarheid en de process safety te verbeteren voor de fabrieken”, vertelt Cornee van der Wel, turn around event manager bij Shell, in een video van het bedrijf.

Shell Moerdijk

Turn around block coordinator Johan Grinwis legt uit dat begin maart met de eerste twee fabrieken wordt gestart. “Die werkzaamheden zullen doorlopen tot ongeveer half april. Aansluitend zullen we de derde fabriek uit bedrijf nemen. Uiteindelijk gaan deze werkzaamheden door tot begin juni.” Tijdens de turnaround doet Shell een beroep op ongeveer 700 contractor-medewerkers, die in Moerdijk werkzaamheden zullen vervullen. 

Fakkelen

Shell laat weten dat de kans bestaat dat tijdens de onderhoudsstop ‘een verhoogd fakkelaanbod’ te zien zal zijn. Hiervoor biedt het omwonenden bij voorbaat excuses aan. Het stelt er ‘alles’ aan te doen om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. (Foto: Twitter/Shell)

Zie ook: Shell Pernis maakt zich op voor grote onderhoudsstop