Groot onderhoud

Aan de raffinaderij van Shell Pernis wordt groot onderhoud gepleegd. Afgelopen vrijdag werd een oud vat van de catcracker vervangen door een nieuw, energie-efficiënter exemplaar.

De onderhoudsstop ving eind januari aan en zal ongeveer twee maanden duren, meldt Shell op haar website. Het bedrijf waarschuwt dat het, uit veiligheidsoverwegingen bij het stopzetten en weer opstarten van de fabrieken, ‘een enkele keer’ extra zal moeten fakkelen. Dit zal zich vooral medio februari en midden en eind maart kunnen voordoen, verwacht Shell.

Groot onderhoud

Het uitvoeren van dergelijk groot onderhoud brengt met zich mee dat veel extra medewerkers werkzaamheden op het terrein van de raffinaderij zullen moeten uitvoeren. Op het hoogtepunt van de onderhoudsstop zijn ongeveer drieduizend medewerkers bij de raffinaderij aan het werk. Shell laat weten de inzet van aannemers zoveel mogelijk te spreiden en extra parkeerplaatsen op het terrein te hebben gerealiseerd. Hierdoor verwacht het dat er geen drukte op de omliggende wegen zal ontstaan.

Oud vat eruit

Op Twitter informeert Shell over de voortgang van de onderhoudsstop. Zo is vlak voor het weekend het oude vat van de catcracker eruit gehesen. In plaats hiervan is een nieuwe, energie-efficiënter exemplaar geplaatst. In een video laat Shell zien hoe dit in zijn werk gaat. (Foto: Twitter)

Zie ook: SDA-unit Shell Pernis in gebruik genomen