Opdracht

Maastank heeft Gpi Tanks XL opdracht gegeven negen nieuwe opslagtanks te bouwen voor de terminal in de Botlek. Samen hebben de tanks een capaciteit van 16.700 m3.

Dit voorjaar maakte Dekker Group, eigenaar van Maastank, bekend de capaciteit van de Maastank-terminal aan de Welplaatkade in de Botlek te willen uitbreiden. Op termijn zou het om verdubbeling van de opslagcapaciteit gaan, naar 140.000 m3 voor de op- en overslag van plantaardige oliën, vetten, specialties, oleochemicals en biofuels.

Opdracht gegund

Aan Gpi Tanks XL is de opdracht gegund om negen roestvrijstalen opslagtanks te bouwen. In de opslagtanks zal Maastank verschillende soorten olie opslaan. De tanks worden 27,5 meter hoog en krijgen elk een inhoud van 1.620 tot 2.150 m3. Gpi zal de tanks maken uit een combinatie van rvs 316 (L) en duplex 2205. 

Transport over water

Bij de bouw zal Gpi de NEN-EN 14015-richtlijnen in acht nemen, laat het bedrijf weten. De tanks worden in Westdorpe gebouwd en zullen in het tweede kwartaal van komend jaar over water naar de Botlek worden getransporteerd.

Zie ook: Moederbedrijf Maastank wil capaciteit verdubbelen